Κυδώνια
Ανιχνεύονται και αλιεύονται αποκλειστικά στο Αιγαίο, ένα προς ένα, με το χέρι, από έμπειρους δύτες. Σερβίρονται κυρίως ωμά με λεμόνι, όμως χρησιμοποιούνται και μαγειρεμένα, σε πιάτα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκια. Όπως όλα τα όστρακά μας, επιλέγονται προσεχτικά και περνούν από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Εφόσον έχουν περάσει με επιτυχία από όλα τα στάδια, παίρνουν το καρτελάκι Mytilos και οδηγούνται στην αγορά.
Κυδώνια
Venus Verrucosa
Προιόν αλιείας στη Μεσόγειο (FAO 37)
30-35 τεμ / κιλό
1.024 - 1.026
5 κιλά
13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C σε ψυγεία
X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X |
Ιαν | Φεβ | Μάρ | Απρ | Μάϊ | Ιούν | Ιούλ | Αύγ | Σεπ | Οκτ | Νοέ | Δεκ |