Αχιβάδες
Οι αχιβάδες μας καλλιεργούνται στη Βόρεια Ιταλία και εισάγονται οδικώς στην Ελλάδα. Συντηρούνται σε ειδικά συστήματα συντήρησης θαλασσινού νερού στις εγκαταστάσεις μας μέχρι να επανασυσκευαστούν και να οδηγηθούν στην αγορά. Πρόκειται για θαλασσινό με γλυκιά γεύση, ιδανικό για μία από τις νοστιμότερες μακαρονάδες, την spaghetti alle vongole. Μπορούμε να τις αχνίσουμε ώστε να ανοίξουν και να τις απολαύσουμε με λίγο λάδι, κρασί, σκόρδο και μυρωδικά.
Αχιβάδες
Tapes Philippinarum
Αλιεύονται από δύτες στην Μεσόγειο (FAO 37)
45-50 τεμ./κιλό
1.024 - 1.026
5 κιλών
13 °C σε δεξαμενές
5 - 6 °C σε ψυγεία
X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X |
Ιαν | Φεβ | Μάρ | Απρ | Μάϊ | Ιούν | Ιούλ | Αύγ | Σεπ | Οκτ | Νοέ | Δεκ |