Στρείδια
Τα στρείδια fine de Claire καλλιεργούνται στη Γαλλία και εισάγονται οδικώς στην Ελλάδα. Αποτελούν μία ξεχωριστή λιχουδιά της θάλασσας, καθώς τοποθετούνται σε τεχνητά, ρηχά «θαλάσσια κρεβάτια» για τουλάχιστον ένα μήνα πριν συσκευαστούν, ώστε να αποκτήσουν την γλυκιά, φρουτώδη γεύση τους. Καταναλώνονται κυρίως ωμά, με λεμόνι, και συνδυάζονται άψογα με κρασί ή σαμπάνια. Πωλούνται κατά νούμερα, τα οποία υποδηλώνουν τον αριθμό τεμαχίων ανά κιλό (Νο2: 10τεμ/κιλό, Νο3 12 τεμ/κιλό).
Στρείδια fine de Claire
Grassostrea Gigas
Προιόν καλλιέργειας στη Γαλλία (FAO 27)
No2 10τεμ./κιλό, Νο3 12τεμ./κιλό
1.024 - 1.026
5 κιλών
13 °C σε δεξαμενές
5-6 °C σε ψυγεία
X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X | X |
Ιαν | Φεβ | Μάρ | Απρ | Μάϊ | Ιούν | Ιούλ | Αύγ | Σεπ | Οκτ | Νοέ | Δεκ |